Друга компания стартира продажбата на електронни винетки от утре

Електронни винетки
13.08.2019 / 15:12

Вторият национален доставчик стартира продажбата на електронни винетки, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. "Concord Smart Infrastructure" АД стартира продажбата на електронни винетки днес под марката DigiToll - както в специално разработената онлайн платформа www.digitoll.bg така и в партньорската мрежа на Intercapital Group, известна с услугата Cashterminal, която разполага с над 1500 платежни терминала устройства в страната.

В края на юли "Concord Smart Infrastructure" АД се оказа оперативно съвместима със системата RIA в съответствие с Общите условия за националните доставчици на услуги.

Досега RIA има договор за национален доставчик на услуги с "Intelligent Traffic Systems" ЕАД, "Teletoll" АД и "Concord Smart Infrastructure" АД, като "Teletoll" АД все още не е постигнал оперативна съвместимост със системата RIA и не може да продава електронни винетки. С въвеждането в експлоатация на системата за електронно събиране на пътни такси въз основа на изминатото разстояние и трите регистрирани национални доставчика ще могат да предлагат услуги за пътни такси след доказване на оперативна съвместимост с електронната система на АРВ.

Иком АД е в първата фаза на процедурата за регистрация на национален доставчик на услуги. Компанията иска да бъде партньор в събирането на пътни такси.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.bg
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев