Лекарят, транспортирал убитото в Сотиря 7-годишно момиче: Започнах да преглеждам детето, но баба му ми попречи

Д-р Недко Димитров
20.08.2019 / 14:19

Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава, че оставил детето само с баба му и се качил при шофьора, но обяснява това с поведението на близките.

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже „няма как, има график”. Доктор Недко Димитров разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила.

„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, бабата крещеше, стискаше го - аз нямам избор. По най-бързия начин трябваше да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: „Добре, тогава ще останеш с нас", заяви д-р Недко Димитров пред bTV.

Според бабата на детето преглед не е имало, а лекарят стоял безучастен.

„Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да ѝ сложи кислородна маска , да ѝ сложи система - нищо. Пътувах сама в линейката за болницата и исках помощ, виках, но никой не се отзова, не знам дали са ме чували", разказва Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до шофьора заради афектираната жена.

„Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете. Аз нямам достъп до детето, а в това положение с това кървене нищо не можеше да се направи дори в спокойна обстановка. Детето кървеше и беше с деформация на черепа и гърдите”, коментира д-р Димитров и допълва: „Бабата не мога насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона".

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно уволнение.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев