София ще бъде домакин на Европейската седмица на мобилността

...
16.09.2019 / 16:31

Столицата е домакин на Европейската седмица на мобилността.

Това е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Секретариата на Европейската организация с подкрепата на Европейската комисия.

Тази година събитието е посветено на темата "Безопасно ходене и колоездене", а мотото е "Разходка с нас!" Инициативата ще продължи до 22 септември.

От днес до 20 септември всички студенти, които са заредили карта в центровете за продажба на Софийския център за градска мобилност на площад „Възраждане“, Европейския съюз или НДК, ще получат книга за подаръци и безплатна едногодишна карта за четене за Софийската градска библиотека.

Кулминацията на Европейската седмица на мобилността е 22 септември, обявена от ЕК за Ден без автомобили. Тогава всички участващи градове обозначават зона в централната градска зона, предназначена само за пешеходци, велосипедисти и обществен транспорт. За София това е зоната, заключена между булевардите: "Ал. Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Христо Ботев", "Ал. Стамболийски", "Мария Луиза", с изключение на границата улици и булеварди.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев