Премиерът Бойко Борисов: Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България са без такси

Бойко Борисов
12.11.2019 / 13:29

"Вучич е избрал добра дата. Поради инфраструктурата, която изграждаме, ще има и бърз транспорт до Западна Европа за България и българската икономика. И Сърбия има връзка с пристанищата на Черно море - Варна и Бургас , само няколко часа по магистралата, без нито един светофар. Или ако завият от Тракия на Маракеш - до центъра на Истанбул - няма светофари, само магистрали. Премиерът Бойко Борисов каза това в интервю за първата телевизия в Сърбия.

Борисов даде интервю на Йована Йоксимович в събота, когато гостуваше в Сърбия, за да отвори магистралата от българската граница към Ниш.

"Следващата седмица Вучич ще дойде в София, за да види колко бързо прогресира Балканският поток", коментира още премиерът

"Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България са безплатни. Когато българите влязат в съседните ни страни, те плащат. Ние нямахме нито една платена магистрала и бяхме толкова доволни, че дори не помислихме за това. Но това не е най-големият проблем. Икономиката се движи напред, системата за пътни такси е на път да стартира. Виждам страхотна възможност тук балканските страни да приведат своите системи за такси, така че цената на километър да бъде една и съща в различните страни - това значително ще улесни бизнеса, транспорта, туристите “, каза Борисов.

"Нашите гранични контролно-пропускателни пунктове между България и Сърбия бяха изградени, за да не позволяват на хората да преминават през тях. Сега ние работим за разширяване на Калотина. България и Сърбия обсъждат идеята да направим бързи ленти там, за да може транзитният трафик да премине лесно", той добави.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев