В РБ "Сава Доброплодни" представят романа на Стефан Чолаков "Градът на слънчевия небосклон"

РБ "Сава Доброплодни" Сливен
12.12.2019 / 15:56

На 16 декември /понеделник/ 2019 г., от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, пред почитателите на хубавата българска книга ще бъде представен излезлият само преди месец роман на сливенеца Стефан Чолаков „Градът на слънчевия небосклон”.

Стефан Чолаков е роден на 20.11.1939г. в с. Ковачите, Сливенско. След завършване на основното си образование постъпва в промишлено училище за трудови резерви и работи шест години като стругар в Сливен. Средното си образование завършва във вечерно училище. След това е приет за редовен студент в СУ „Св. Климент Охридски” и завършва Българска филология с втора специалност „Английски език”. По-късно записва задочно аспирантура по философия, която прекъсва след полагане на кандидатски минимум.

Работил е на различни управленски позиции, между които: началник на Окръжен отдел „Народна просвета”-Сливен, председател на Окръжен съвет за култура – Сливен. Бил е културно аташе и директор на Българския културен център в Делхи, Индия.

Автор е на книгите: „Към снежните върхове на Африка”/1974/, „Древно-индийската култура”/1996/ и на романа „Градът на слънчевия небосклон” /2019/.

Носител е на орден „Кирил и Методий” I степен.

Очаквайте подробности!

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев