Измамници събират пари за операции на деца в пловдивска болница

Болница
20.12.2019 / 17:03

Дни преди Коледа емисари обикалят Пловдив и събират средства за операции на деца в Ортопедията и травматологията на пловдивска частна болница. Две дами поискали пари дори от началника на Отделението д-р Янаки Янакиев, на когото се натъкнали в кафене, съобщиха от лечебното заведение.

Известният в цялата страна лекар, който извършва високоспециализираните интервенции от години и е спасил стотици деца, останал изумен: „Вие за мен ли събирате пари? В нашата болница лечението е напълно безплатно.

Не само че не са необходими никакви средства, но на голяма част от пациентите лечебното заведение дарява импланти и консумативи, когато е необходимо да се поставят!“ Въпреки неговите обяснения обаче, едната жена продължила да настоява той да направи жест и да даде някаква сума, макар и малка.

Този случай не е единственият. Други граждани сигнализираха, че неизвестни благодетели са ги притеснявали по домовете, за да им искат пари за лечение на деца в Ортопедията на болницата, заявиха от ръководството.

Заради зачестилите случаи от здравното заведение заявиха, че събирането на средства за операции е нередно и незаконно. Оттам се обърнаха към хората с призив, да не се поддават на натиска, за да не стимулират лъжата и кражбата.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: Болница Медлайн
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев