Николина Ангелкова: Българският туризъм продължи своето устойчиво развитие през 2019 г.

Николина Ангелкова
27.12.2019 / 20:57

Българският туризъм продължи своето устойчиво развитие през 2019 г. въпреки трудностите, силната международна конкуренция и фалита на туроператора Томас Кук, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на заседание на Министерския съвет днес, съобщиха от пресцентъра на нейното министерство.

За първите десет месеца на годината България получи над 8,4 милиона пристигания на чуждестранни туристи и над 3,4 милиарда евро приходи от международен туризъм, което потвърждава възходящата тенденция след създаването на независимо Министерство на туризма.

Увеличението на броя на международните туристи в България от 2015 г. насам е 31%, а приходите от техните посещения са се увеличили с 34%. Броят на нощувките в страната е над 25,5 милиона за първите десет месеца на годината, което е 0,7 и повече в сравнение със същия период на 2018 година.

"През изминалата година министерството се съсредоточи върху насърчаването на вътрешния туризъм с различни инициативи - Естествено в България; Неочаквана ваканция; Популяризиране на 16 български EDEN дестинации. Въпреки някои негативни кампании, данните показват, че през януари-октомври 2019 г. нощувките на българи в местата за настаняване с 10 или повече места за легло са около 3,5 милиона, което е увеличение с около 6% спрямо предходната година “, каза министърът.

Министър Ангелкова изтъкна пробива на институцията в партньорството си с германските здравни фондове. "Благодарение на сътрудничеството с Министерството на здравеопазването, съвместно със СПА организации, беше постигнато споразумение с Асоциацията на германските здравни фондове. От тази година здравноосигурените германски граждани ще могат да използват здравните услуги на България за здравен туризъм в болници и частни хотели, които спазват регламентите и изискванията и в двете страни ", каза министър Ангелкова.

„По отношение на инвестиционната среда в сектора е важно световните марки да реализират мащабни проекти в страната. Това е пряко доказателство за успешното ребрандиране на България, сега страната се разглежда като привлекателна за все повече известни международни компании “, завърши министър Ангелкова.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев