Парламентът тази седмица: изкуствен интелект, питейна вода, дългосрочен бюджет на ЕС

Парламентът тази седмица: изкуствен интелект, питейна вода, дългосрочен бюджет на ЕС
17.02.2020 / 14:20

Въздействието на изкуствения интелект и новите правила върху качеството на водата са сред темите в Парламента тази седмица.

В четвъртък председателят на ЕП Сасоли ще очертае приоритетите на Парламента и позицията си относно дългосрочния бюджет на ЕС пред лидерите на ЕС. Президентът заяви, че предложението на масата за срещата на върха е незадоволително.

Във вторник комисията по околна среда ще гласува споразумението между Парламента и държавите-членки за по-нататъшно подобряване на достъпа и качеството на питейната вода и за гарантиране на намаляване на пластмасовите отпадъци от бутилки с вода.

Изкуственият интелект е в центъра на вниманието тази седмица. В сряда комисиите за индустрията и вътрешния пазар ще обсъдят европейския подход към ИИ, Стратегията за Европа, подходяща за ерата на цифровите технологии, и Европейската стратегия за данни с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон.

Ще бъдат изслушани AI в комитетите за култура и граждански свободи, които ще разгледат правните въпроси, свързани с използването му, включително разпознаването на лица.

Депутатите и депутатите ще разгледат как се координират икономическите и социалните политики на равнището на ЕС, така наречения европейски семестър. Сред въпросите, които ще бъдат обсъдени, са климатичните действия, облагането с ЕС и минималната заплата в ЕС.

В сряда комитетът за промишлеността и енергетиката ще даде своя принос за критериите за подбор на приоритетните проекти на ЕС в областта на енергетиката. Депутатите искат да гарантират, че преразгледаните насоки са в съответствие с амбициите на ЕС по въпросите на климата и енергетиката, включително целта за неутралност на климата за 2050 г.

Комитетите за вътрешен пазар и транспорт ще гласуват типово одобрение на моторни превозни средства за контрол на емисиите от леки пътнически и търговски превозни средства.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев