Гърция планира да посреща туристи това лято

Гърция
03.05.2020 / 12:59

Пътуващите ще бъдат добре дошли да посетят Гърция това лято, но правилата за социално дистанциране ще останат в сила, за да се предпазят хората от коронавирус, заяви гръцкият министър на туризма Хари Теохарис.

"Ние искаме хората да идват в Гърция", каза той пред BBC Radio. „Разбира се, че ще предприемем предпазни мерки по отношение на изискванията, преди да пътуваме, но и по отношение на начина, по който пътуваме, начинът, по който оставаме. Ще се прилагат правилата за социално разстояние. "

Теохарис каза, че Гърция посреща туристите повече от 50 години и „искаме да продължим да показваме гостоприемството, за което сме много известни“.

Той добави, че туристите трябва да се чувстват сигурни в Гърция, тъй като страната ще предприеме строги предпазни мерки.

„Гърция е сигурна страна и в много случаи много по-безопасна - съжалявам, че го казвам - отколкото вашата собствена страна“, заяви той пред обществения телевизионен оператор на BBC.

Теохарис заяви, че се надява "здравните технологии" да бъдат по-напреднали до момента, когато започва летният сезон, за да позволи по-безопасно пътуване.

„Много вероятно е да имаме някои изисквания, преди да пътуваме“, каза той, като се позова на предположението, че пътниците може да се наложи да преминат тест за коронавирус, преди да бъдат допуснати до Гърция./CNN

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев