Български деца се присъединяват към Световен творчески проект, посветен на пандемията

........................................................
03.05.2020 / 16:50

Български деца се присъединяват към Световен творчески проект, посветен на пандемията COVID-19. Арт школа "Колорит" от Плевен стана партньор на международната инициатива, наречена "Детски картини на Corona - Crisis: присъединете се към световния разговор". Това съобщи за БТА ръководителката на плевенската школа, художничката Майя Ананиева.

Идеята е на Международния музей на детското изкуство в Осло, Норвегия, и на немския седмичен вестник "Die Zeit". Кампанията ще популяризира художественото изразяване, като приканва децата от цял свят да представят своите емоции и идеи по време на пандемията COVID-19, рисувайки това, което ги прави щастливи, или това, което ги плаши, както и нещото, което може би им липсва, поясни Ананиева. Тя посочи, че въображението на децата, участващи в проекта, ще може да пътува в бъдещето като нарисува картина и без коронавируса.

До 31 май 2020 г. деца и младежи до 18-годишна възраст могат да нарисуват своето преживяване, надежда, страхове, мигове на радост и желания за бъдещето, отбеляза ръководителката на школа "Колорит". Първото ниво на участие ще бъде онлайн. След това оригиналите ще постъпят в Международния музей на детското изкуство в Осло, където ще бъдат запазени. Ще бъдат представяни в изложби и публикации и ще могат да разказват на идните поколения за преживяното във време, което възрастните ще наричат "историческо", коментира Ананиева. Тя е убедена, както организаторите на тази инициатива, че това време хората ще помнят много дълго и ще бъде интересно да бъде пресъздадено със средствата на детското и младежко творчество.

Източник: БТА
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев