Доц. проф. Кунчев: Епидемията в България все още е далеч от края

Covid-19
08.05.2020 / 19:35

Епидемията в България все още не е приключила, въпреки че сигналите за контрол стават все по-ясни. Това мнение изрази държавният главен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Проф. Ангел Кунчев пред БНР.

"Очевидно сме много далеч от края на епидемията и всякакви решения - както за отпускане на мерки, така и за тяхното връщане, трябва да се вземат много внимателно и много пропорционално", каза здравният инспектор.

В момента между 40-80 нови случая на инфекция с COVID-19 са регистрирани в страната, което е стабилен растеж, което показва, че широкото разпространение на болестта е ограничено.

Има и регионално разпределение на случаите, като доцентът посочва Видин и Търговище като пример. От една страна, в област Видин има голям брой пациенти, докато в област Търговище тестовете засега не намират вирусоносители.

Кунчев настоява да не се спекулира с нивото на зараза в домовете за стари хора, тъй като от 15 000 жители в цялата страна са регистрирани само 60 случая на зараза и 20 служители.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев