С разхлабването на мерките от МВР очакват ръст на престъпността

Полицейски автомобил
17.05.2020 / 21:09

С разхлабването на мерките и връщането към нормалното, от мвр очакват ръст на престъпността. Най-големите опасения на полицията са свързани с битовата престъпност, особено в отдалечените населени места, където възрастните често стават жертви на посегателства. Именно затова, в Пловдивско обещават денонощното присъствие на полицейски патрули.

Първото населено място, което попадна във фокуса на полицията, е карловското село Певците. В него живеят 600 души, предимно възрасти хора, останали сами, без деца.

Последната кражба е от дома на 75-годишната Донка Кинатова. Крадците влезли, докато възрастната жена отишла до магазина. „Най-много се страхувам от кражби, гладни са“, казва тя.

Освен патрулите, ще се включат и служители на криминална и охранителна полиция. „Очакваме хората да тръгнат и да има по-големи набези и домови кражби. Влизат при самотно живущи, ограбват цялата къща. Има къщи, в които не живеят вътре хора и те това очакват“, заяви комисар Виктор Празов - началник на „Охранителна полиция“- Пловдив.

Според кмета на Певците Богдан Богданов единственият начин да се накарат престъпниците да се страхуват е да има полицейски инспектор в селото. „Като квартален, той да бъде тук, на местно ниво и постоянно да присъства, за да може във всеки един момент да може да реагираме“, коментира той.

Полицията започва операция и по охрана на селскостопанската продукция, особено сега в сезона на розобера. После ще пази и реколтата от череши. Засилен контрол ще има и на пунктовете, където ще се извършва и изкупуването на продукцията.

Източник: NOVA
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев