Коронавирус: практически съвети за безопасно пътуване

Европа се подготвя за лятото
29.05.2020 / 16:45

Тъй като страните от ЕС постепенно премахват мерките за задържане, европейците може да могат да пътуват това лято, при условие че здравословното състояние и националните ограничения позволяват.

Докато хората ще трябва да вземат предпазни мерки и да следват инструкциите за безопасност и здраве при спазване на националните органи, Европейската комисия излезе с насоки и препоръки, за да помогне на страните от ЕС да координират безопасното премахване на ограниченията за пътуване.

В рамките на дебат на 28 май членовете на комисията по транспорт и туризъм призоваха за бързото предоставяне на финансова подкрепа за туристическата индустрия и предложиха специален бюджет за сектора.

Председателят на комисията Карима Дели (Зелените, Франция) каза: „Празниците са пред нас. Какво чакаме? Необходима е повече информация, за да знаем къде хората могат да отидат или не могат да отидат“.

На 15 май Парламентът одобри мерки за облекчение на транспортния сектор, за да се сведе до минимум въздействието на пандемията върху авиокомпании, железопътни линии, пътни и корабоплавателни компании.

 

Безопасно ли е да отседнете в хотели?

Гостите в хотели и други видове настаняване трябва да спазват социалното дистанциране, когато са в общи части, както и мерките за предотвратяване на инфекции и мерки за контрол като кашлица или кихане в хартиена тъкан или свити лакти, хигиена на ръцете и маски за лице.

Туристическите съоръжения трябва да предоставят на гостите ясна информация и насоки преди пристигането и трябва да имат план за действие в случай на заразяване в заведението. Те също трябва да осигуряват редовно почистване и дезинфекция на често докосвани повърхности и добри вентилационни системи. Персоналът на хотела трябва да бъде обучен за превенция и контрол на основните инфекции.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев