СДВР: Ако бяхме пуснали буса на „Системата ни убива“, трябваше да пуснем всички коли

Брифинг на полицията
02.08.2020 / 13:33

СДВР счита поведението на протестиращите от снощи за провокация към полицейските служители, а позицията им да не допуснат буса на майките от "Системата ни убива" е била принципна. До Орлов мост, където управляващите буса лица са искали да отидат, влизат само автомобили, снабдяващи протестиращите там с храна и вода.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларирано и от протестиращите, им носят вода и храна. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други всички други автомобили. Позицията на полицията е категорична, защото там има движещи се хора постоянно, това се случи по тъмно и би могло до доведе до инцидент или да бъде блъснат човек”, заяви зам-директорът на "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров.

Също така столичната полиция смятала, че между "Системата ни убива" има противоречия с някои от протестиращите на "Орлов мост" заради публикация на организацията на фейсбук страницата им, в която майките задават въпроси на протестиращите.

"Снощното поведение на протестиращите към полицията го считаме като провокация към нас. Призоваваме да не бъдем забърквани в политически игри", каза още Тодоров.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sdvr-ako-biahme-pusnali-busa-na-sistemata-ni-ubiva-triabvashe-da-pusnem-vsichki-koli-2235455
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев