Лъчезар Борисов: Осигуряваме оборотни средства за малки предприятия

Лъчезар Борисов
13.08.2020 / 16:33

Взехме решение да осигурим още една процедура и ресурс за оборотни средства за малки предприятия.

Това каза на брифинг министърът на икономиката Лъчезар Борисов след среща с работодателски организации и синдикати.

"Има сегмент от компании, до които не сме успели да стигнем, така наречените големи малки. Индикативният бюджет е в размер на 80 млн. лв., но това впоследствие може да бъде коригирано“, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите на Борисов на срещата е било дискусионно кои компании ще могат да се възползват от тази мярка – тези с оборот над 500 000 или над 300 000 лв. Той допълни, че интензитетът на помощта ще бъде в размер на 100 %, а таванът продължава да е предмет на дискусия: 50 000 или 100 000 лв.

От налични към момента средства ще има процедура по адаптиране на дейността на малки и средни предприятия в контекста на кризата с COVID-19.

"Ще включим както микро, малки, така и средни предприятия. Дискутирахме микропредприятията да получават до 15 000 лв., малките – до – 30 000, а средните – до 70 000 лв. 82 млн. лв. е индикативният бюджет", посочи министърът.

"Не очакваме спадове от 20% за предстоящото тримесечие, но предстои тежка криза", допълни още той.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов даде брифинг за напредъка по антикризисните икономически мерки изпълнявани от Министерството на икономиката, съобщиха ведомство. Събитието ще се проведе след среща със синдикалните и работодателски организации в сградата на министерството.

Източник: vesti.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев