Художници показват своето изкуство на открито и закрито в центъра на Сливен по проект

Художници работят по проект "Изкуството отблизо" в центъра на Сливен
27.10.2020 / 16:51

Дружеството на художниците в Сливен започна изпълнението на проект „Изкуството отблизо“. От 23 до 30 октомври, в рамките на проекта, подбрани творци ще имат възможност да покажат пред широката общественост какво могат.

Идеята на този проект е в продължение на седмица учениците и гражданите на Сливен да се запознаят с процеса на създаването на различни произведения на приложното и изящно изкуство. „Бихме искали да покажем на публиката не само готовия продукт на изкуството, а самия процес на създаване по атрактивен начин“, съобщават от дружеството.

В продължение на седмица, художниците ще творят в галерия „Май“ и пред нея. Младото поколение и учениците, както и децата е добре да видят, как се работи – техниките и трудностите при създаване на една художествена творба. Важно е да се запознаят с творците отблизо и да видят целия процес. Да проявят интерес към теми, по-различни от ежедневните.

През 2018 г. Дружеството осъществи подобен проект доста успешно. Ученици и граждани посетиха „Дни на изнесените ателиета“. Отчетът беше приет със адмирации, имаше отклик от Сливен и медиите. Повечето от гражданите на града знаят и харесват художниците.

Припомняме, че 2020 година е юбилейна за Дружеството на художниците – Сливен, основано през 1990 г. През тези 30 години – 30 художници са посветили живота си на културата и естетиката. Всеки от тях е творец на Сливен и България.

Още снимки от новината

........................................................
........................................................
........................................................

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев