За принос в развитието на българо-италианските отношения бе награден досегашният военен аташе на Италия у нас

...............................................
14.09.2023 / 11:07

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна вчера, 13 септември, с Н. Пр. Джузепина Дзара, посланик на Италия в България и полковник Ивано Романо, аташе по отбрана на Италианската република, който приключва мандата си у нас. По време на разговора бе подчертано отличното ниво на сътрудничество в сферата на отбраната.

Заместник-министър Запрянов благодари на полковник Романо за положените усилия за развитието на българо-италианските отношения в областта на сигурността и отбраната и за приноса му към поемането от Италианската република на ролята на рамкова държава на Многонационалната бойна група. От името на министъра на отбраната той връчи на полковник Романо награден знак „За принос към Министерството на отбраната“.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи досегашния аташе по отбраната на Република Италия в България полковник Ивано Романо за неговите заслуги за развитието на сътрудничеството между армията на Италия и Българската армия с плакет на Щаба на отбраната.

Адмирал Ефтимов се срещна с полковник Романо във връзка с приключването на неговия мандат у нас, като му благодари за приноса за развитието на сътрудничеството между Въоръжените сили на двете държави. Началникът на отбраната изказа специална признателност на полковник Романо за неговата дейност при поемането на ролята на рамкова държава от Италия за бойната група на НАТО на наша територия и осигуряването на италианския контингент.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев