Прессеминар: Европейски закон за свободата на медиите и Закон за цифровите услуги

Европейски Парламент
22.09.2023 / 21:12

Журналистите са поканени на семинар с водещите евродепутати Сабине Верхейен и Кристел Шалдемозе относно защитата на медийното съдържание онлайн в контекста на новото законодателство на ЕС.

Семинарът на тема „Законът за свободата на медиите в Европа и Законът за цифровите услуги: защита на свободата на медиите в безопасен онлайн свят“ се организира в сътрудничество с EuropeanNewsRoom.

Сабине Верхейен (ЕНП, Германия), председател на комисията по култура и образование (CULT) и докладчик по Европейския закон за свободата на медиите (EMFA), ще представи проектодоклада на комисията по култура, който трябва да бъде одобрен от парламента през 2-5 Пленарна сесия през октомври 2023 г., преди разговорите със Съвета.

Кристел Шалдемозе (S&D, DK), член на комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO) и докладчик по Закона за цифровите услуги (DSA) ще обясни новите задължения съгласно това законодателство, което наскоро влезе в сила за големи платформи.

Евродепутатите също така ще изяснят как двата законопроекта се допълват взаимно за насърчаване на свободата на медиите, демократичното участие и ограничаване на дезинформацията.

 

КОГА: вторник, 26 септември в 10:15 CEST

КЪДЕ: Онлайн чрез Interactio и лично в залата за пресконференции на Европейския парламент Anna Politkovskaya (SPAAK 0A50) в Брюксел

 

Устен превод ще бъде наличен на английски, германски, френски и датски език.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев