Митрополит Йоан присъства на отбелязването 60 години от създаването на Катедра “Педиатрия” в МУ – Варна

...........................................................
01.10.2023 / 18:00

На 29 септември 2023 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи молебен за здраве и благоденствие по повод 60-тата годишнина на Катедрата по педиатрия към Факултет “Медицина” на Медицински университет – Варна “Проф. д-р Параскев Стоянов”, съобщиха от Българска патриаршия.

Юбилеят е повод да се подчертаят успехите и постиженията на Катедрата, която от нейното основаване през 1963 г. досега се е утвърдила като един от водещите експертни центрове в България. Като част от юбилейната програма, която започна с инициатива, посветена на Световния ден на редките болести – 28 февруари, е провеждането на множество конференции, експертни срещи и кампании за профилактика на детското здраве, които ще продължат до месец ноември.

Тържеството се проведе в 1-ва Аудитория на МУ – Варна. В богатата програма бяха представени успехите и постиженията на Катедрата през изминалите шест десетилетия, нейните най-видни представители, които са допринесли за утвърждаването ѝ като един от водещите учебни, лечебни, диагностично-консултативни и научноизследователски центрове по педиатрия в България.

Специално внимание беше обърнато и на младите специалисти, които споделиха, под формата на видео обръщения, своите впечатления, емоции, очаквания и благодарност към Ръководителя на Катедрата проф. д-р Виолета Йотова, както и към целия екип от преподаватели и ментори.

Заедно с Варненския и Великопреславски митрополит в молебена взе участие свещеник Любомир Георгиев, служащ в Митрополитския катедрален храм “Успение Богородично”.

Митрополит Йоан изрази своята сърдечна благодарност за поканата да присъства на тържественото събитие. Той поздрави Ръководителя на Катедрата, както и целия преподавателски колектив за изпълването на бележитата годишнина.

Още снимки от новината

...........................................................

 

Източник: https://www.bg-patriarshia.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев