Родопската теснолинейка предлага нови екстри

Теснолинейката
12.11.2023 / 14:55

Световно известната теснолинейка в Родопите предлага нови предимства на туристите през този сезон. От този месец ще бъдат пуснати в експлоатация два нови вагона за превоз на велосипеди и ски оборудване. Специалните вагони ще бъдат включени в състава на Родопския бърз влак, който се движи всяка събота и неделя между гарите Септември-Добринище и Септември.

Капацитетът на велосипедите е 12. На местата са поставени и катинари за спокойствие на собствениците на велосипеди. Цената на всеки велосипед е 2 лева. Закупува се заедно с билета за влак. Засега двата вагона ще се движат до края на ноември, а след това ще се движат по заявка. Ако искате да пътувате с велосипеди или ски оборудване и те да бъдат интегрирани в един от вагоните, трябва да има поне четирима души.

Идеята е на Кристиан Ваклинов от БДЖ, който е известен в Родопите като пазителят на теснолинейката, съобщава NOVA. За него това е осъществяването на една дълго очаквана мечта. Проектът вдъхва нов живот на последните три пощенски вагона, повече от десетилетие след като БДЖ спира да превозва пратки по алпийската линия, оставяйки тези специални вагони изоставени на склад. Сега те ще могат да превозват неограничен брой ски и сноубордове, както и велосипеди.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев