Кръстю Кръстев проведе среща с екипа на Национално движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“

..................................................
21.02.2024 / 12:12

Министърът на културата Кръстю Кръстев проведе среща с екипа на Национално движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“. Движението е създадено през 1966 г. по инициатива на Българския туристически съюз.

Основната идея на инициативата е всеки турист да се запознае с най-важните за всеки българин планини, природни и исторически забележителности, музеи и паметници.

Министърът на културата Кръстю Кръстев поздрави присъстващите с думите: „Благодаря, че поддържате жизнена една близо 60-годишна престижна и емблематична инициатива на Българския туристически съюз!“. В качеството си на Председател на Националния координационен съвет министър Кръстев потвърди, че Министерството на културата подкрепя основната идея на „100-те национални туристически обекта“.

На срещата бяха обсъдени темите за популяризирането на емблематичните културни и природни забележителности, знакови паметници, музеи и галерии, както и предложения за вписване на нови обекти. Акцент беше поставен и върху дигитализацията на инициативата „100 национални туристически обекта“.

От страна на Министерството на културата присъстваха министърът на културата Кръстю Кръстев, началникът на политическия кабинет на министъра Весела Щерева, главният секретар Тодор Керанов и директорът на дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ Екатерина Джумалиева.

Източник: Министерство на културата
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев