Седмицата започва с протест на рибари и хотелиери

Вятърни мелници
17.03.2024 / 12:14

Риболовната общност и туристическият бизнес във Варна са недоволни от Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. Те не харесват идеята за вятърни мелници в морето и смятат, че проектът не е добър за тях. Така че планират голям протест в понеделник, 18 март, съобщава БНР.

Те ще започнат да протестират в 9:30 сутринта и ще спрат движението на коли по някои улици. Протестиращите ще направят автошествие и ще движат автомобилите бавно по определени пътища, за да покажат, че не са съгласни със законопроекта. Те искат той да бъде спрян веднага.

Една от причините за техния гняв е кръгла маса, която трябва да се случи в хотел близо до мястото, където започват протеста. На тази среща някои хора искат да говорят за това как могат да направят вятърни енергийни паркове в морето. Протестиращите смятат, че това не е добра идея и искат това събитие да бъде спряно.

Освен това рибарите имат други проблеми, като например къде да държат лодките си и се оплакват, че някои служители не се отнасят добре с тях. И така, техният протест в понеделник ще бъде за няколко неща, които ги притесняват.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев