Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха вчера в траурната церемония по повод кончината на патриарх Неофит

Президентът Румен Радев
17.03.2024 / 14:54

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се включиха в траурната церемония в памет на Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и митрополит Софийски. Хиляди миряни изпратиха духовния предводител на Българската православна църква в последния му земен път.

„Няма да забравя думите му, че вярата в доброто трябва да ни обединява и крепи като народ. Има много уроци, които трябва да научим от него“, заяви Румен Радев пред журналисти на влизане в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където заедно с вицепрезидента присъстваха на опелото. Илияна Йотова заяви, че от Негово Светейшество Неофит трябва да се научим на „толерантност и на обич помежду ни“.

Държавният глава и вицепрезидентът участваха и в литийното шествие от патриаршеската катедрала до митрополитския катедрален храм „Света Неделя“, където тялото на българския патриарх Неофит бе положено до гроба на Екзарх Йосиф.

Още снимки от новината

...........................................
Вицепрезидентът Илияна Йотова
...........................................
...........................................
...........................................

 

Източник: https://m.president.bg/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев