Петима талантливи музиканти ще участват в концерт на Сливенския симфоничен оркестър

...........................................
20.03.2024 / 11:17

Симфоничният оркестър в Сливен продължава своя 91-ви творчески сезон с вълнуваща програма, включваща две забележителни произведения на Йоханес Брамс и Роберт Шуман. Концертът ще се състои в зала „Сливен“ на 28 март от 18:30 ч.

Участват петима талантливи музиканти: цигуларката Ангелина Абаджиева, Кремена Оксенкруг (цигулка), Румен Цветков (виола), Александър Сомов (виолончело) и пианистката Надежда Цанова. Всички те са признати професионалисти с международна слава, заемащи престижни позиции в известни оркестри и преподаватели в авторитетни музикални институции.

Ангелина Абаджиева е концертмайстор на Филхармонията в Кьолн и лауреат на конкурса „Паганини“. Кремена Оксенкруг е професор по цигулка в Кралската консерватория в Монс, Белгия, и директор на Симфоничния оркестър в Сливен. Румен Цветков е соло виолист на Кралската опера във Валенсия и професор в няколко консерватории. Александър Сомов е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Страсбургската академия. Надежда Цанова е концертиращ пианист с международни изяви и номинирана за „Музикант на годината“ в класическите жанрове за 2023 г.

След Сливен, музикантите ще представят програмата си на фестивалите „Чудомирови празници“ в Казанлък и „Софийски музикални седмици“ в София. Билети могат да бъдат закупени онлайн чрез epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен“ всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 17:00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев