Министерският съвет на Република България одобри доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2023 г.

...........................................
24.03.2024 / 14:35

Министерският съвет на Република България одобри доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2023 г. с решение № 202 от 21 март 2024 г. Докладът съдържа отчет за постигнатите резултати в сферата на отбранителната политика през 2023 г. и ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.

През 2023 г. усилията в отбраната бяха фокусирани върху подобряване на условията за изпълнение на мисиите и задачите на Въоръжените сили, ускоряване изграждането и поддържането на необходимите отбранителни способности и попълване на техния дефицит, изпълнение на Целите на способностите на НАТО, превъоръжаване и модернизация, включително чрез стартиране на дълго отлагани проекти, по-нататъшно изграждане на предното присъствие на НАТО и попълване на вакантните длъжности във Въоръжените сили.

Докладът очертава основните направления за работа през 2024 г. и в средносрочен план, като се вземат предвид новите стратегически документи на НАТО, които поставят значително по-високи изисквания към способностите, включително и към тези на силите за национална отбрана.

Докладът е публикуван в рубриката „Актуална тема“ в интернет страницата на Министерство на отбраната. Пълният текст можете да прочетете тук.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев