В котленското село Кипилово монтираха платформа за щъркели

...........................................
31.03.2024 / 14:49

Тази седмица в котленското село Кипилово беше успешно монтирано птицезащитно съоръжение благодарение на сътрудничеството между общинското ръководство в Котел и екип на РСПБЗН в Сливен. Монтирането на платформата за щъркелово гнездо беше дългогодишен стремеж на жителите на селото, тъй като наблюдаваха как прелетните птици правят неуспешни опити да свиват гнездо върху комина на бившата местна фурна.

След като кметът на Кипилово Йордан Симеонов сигнализира на кмета на Котел Коста Каранашев за желанието на общността, екип на пожарната в Сливен, оборудван със специализирана техника, беше изпратен в селото. Бързата реакция и усилията на пожарникарите, заедно с помощта на Йордан Вацов, местен кипиловец, който изработи гнездото, доведоха до щастлив край. Щъркелите вече имат безопасно място за гнездене, недостъпно за човешка намеса.

Община Котел и кметство Кипилово изразяват своята благодарност към всички, участвали в начинанието, което демонстрира духа на единство и грижа за опазването на околната среда и биоразнообразието.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев