Тридесет и осмото издание на Музикалните празници „Златната Диана“ ще се проведе в Ямбол от 22-ри до 25-и април

...........................................
11.04.2024 / 20:11

Тридесет и осмото издание на Музикалните празници „Златната Диана“ ще се проведе в Ямбол от 22-ри до 25-и април. Основан от маестро Николай Султанов през 1968 г., музикалният фестивал продължава да привлича най-добрите солисти. Организатори на празниците са Община Ямбол и Камерен оркестър „Дианополис“, а самите концерти ще се проведат в Културно информационен център „Безистен“ с начален час 19:00.

Тази година акцентът е поставен върху 100-годишнината от рождението на големия български диригент и композитор Константин Илиев и в два от концертите ще звучат негови произведения. Откриването ще бъде направено на 22 април от Камерен оркестър „Дианополис“ под ръководството на диригента Ганчо Ганчев, който също така ще изпълни сола на пиано. Гост-солист ще бъде цигуларят маестро Мичо Димитров. Специалното участие на Хоровата школа „Проф. Георги Димитров“ с диригент Весела Пастърмаджиева ще добави допълнителен блясък към събитието.

На 23 април, вторник, камерен концерт ще изнесе триото проф. Георгита Бояджиева-Николова – виолончело, д-р Росен Идеалов – кларинет и роденият в Ямбол Владимир Вълчев – пиано. По време на Музикалните празници „Златната Диана“ те ще свирят като трио в този състав.

На 24 април украинският виртуоз Михаел Бабич ще изпълни три от шестте извънредно трудни сюити за соло виолончело на Йохан Себастиан Бах.

Фестивалът ще бъде закрит от музикантите от Габровския камерен оркестър с диригент Иван Стоянов, които са подготвили любопитна контрастна програма с участието на арфистката Деница Димитрова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев