Емилия Лазарова поздрави децата от област Видин, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“

...........................................
14.04.2024 / 18:16

Заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова поздрави децата от област Видин, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“ с рисунки и есета. Тя оцени проявената емпатия към доброволчеството, работата на огнеборците и спасителите на пострадали в бедствия и пожари. Лазарова поздрави децата, учениците и техните учители и родители за интереса им към професията на пожарникаря и изрази надежда, че един ден сред тях ще има такива.

Заместник-министърът участва в тържествена церемония в Културен център „Жул Паскин“ за отличаване на най-добрите участници от областния етап на конкурса, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Видин, община Видин и Регионалното управление на образованието (РУО).

В конкурса традиционно участват деца и ученици от детските градини и училищата от област Видин. Тази година имаше 176 рисунки на деца и ученици, като 38 от тях бяха класирани за националния етап. Най-добрите творби бяха показани на изложба в залата на културния център, съобщи МОН.

Заместник-министърът Лазарова беше впечатлена от големия брой творби, участвали в областния етап, което показва традиции в работата на учителите и в познаването и съпричастността на семействата към тези важни проблеми за гражданското общество. Тя приветства децата, които са представили своите емоции, виждания, знания и разбирания за това какви са бедствията, как трябва да се действа, какво трябва да е поведението на човек по време на такива проблеми.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: МОН
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев