Пред общинската администрация Котел бе представен методът „Светофар на бедността“

...........................................
29.03.2024 / 10:16

Мартин Бурт, автор на метода „Светофар на бедността“, представи пред котленската администрация инструмент за самооценка, който има за цел да активира потенциала на отделните лица и семействата за премахване на бедността. Той сподели своя метод по време на заседание на Общинската работна група за социално включване на уязвими общности, която оперира на територията на балканската община от 2020 г. В момента методът се прилага за семействата, включени в системата за социално подпомагане от град Котел и село Градец.

Методът "Светофар на бедността" включва 41 въпроса, предназначени да помогнат на семействата да идентифицират нивата си на бедност и да намерят практически решения, предоставени от менторите на асоциация „Интерго“ по проекта. Бурт изрази увереност в ефективността на своя метод както в социалната, така и в образователната сфера, като предложи анализ на напредъка на деца, ученици, учители и директори на детски и учебни заведения.

На срещата присъстваха зам.-кметът на Община Котел Румен Стоилов, кметът на село Градец, управителите на асоциация „Интерго“ и фондация „Здравето на ромите“- Сливен, координаторът на проект BIG „Пилотен проект за прилагане на гаранция за базов доход за уязвими семейства” за община Котел, директори на учебни заведения в Котел и Градец, общински здравни медиатори и представители на ромската общност в Котел.

След заседанието Бурт проведе среща с кмета на Община Котел – Коста Каранашев. Те обсъдиха възможностите за двустранни културни отношения с Парагвай, участието на страната в фестивала на Етносите, багрите и котленския килим това лято и други теми.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев