За нас

Информираността - право на свободен избор

Целта ни e в най-синтезиран вид да дадем отговор на всички въпроси свързани с разрешаването на редица проблеми от ежедневието Ви. Тук можете да получите информация и консултации относно дейността на различни институции, други неправителствени организации, услуги от които се нуждаете, действащото в момента законодателство.
Книгата за гости дава възможност да установим взаимна връзка, а чрез нас да осъществите такава и с други инвалиди от страната и чужбина.
Разчитаме на Вас за препоръки относно актуализирането и допълването на сайта.

Общинска организация на инвалидите - гр. Сливен

Общинското дружество на инвалидите в гр. Сливен е учредено на 5.05.1990 г. и е най-голямо в състава на Областната организация, обхващаща 7 дружества от другите общини на областта. Неговата основна цел е интеграция на инвалидите в обществото. Дружеството устоява и защитава правата и интересите на своите членове пред държавни, общински и други институции, участва в различни програми и проекти, които са свързани с решаване на проблеми на хората с увреждания. Ръководството на дружеството търси непрекъснато ефективни, нетрадиционни и многообразни форми за пълноценна реализация на своите членове.

Една от тях е партньорството с други неправителствени организации и Община Сливен. В последните 4 години работим по проекти, чиято основна цел е преодоляване на социалната изолация на хората с увреждания. Провеждаме обучение по компютърна грамотност, английски език, курс за радиолюбители, трудотерапия и психотренинг. Този проект осъществи Сдружение "Център за социално партньорство" и е финансиран от Обединени Холандски фондации. През месец май стартира проект, в партньорство с Община Сливен на тема: "Ние - хората с увреждания и нашата община - равноправни партньори". Той е финансиран от Фондация за реформа в местното самоуправление. Основната цел е преодоляване на чувството за неравнопоставеност и социална изолация на инвалидите чрез изграждане на професионални умения, които ще намерят конкретна реализация в работата на местната администрация. Дружеството, съвместно с Община Сливен, работи от три години и по проблема за преодоляване на архитектурните бариери за хората с увреждания. В града се осъществява пилотен проект, финансиран от Фонд регионална инициатива към МТСП. Проекта се осъществява на три етапа, като през месец май тази година започна работа по третия. С този проект се даде възможност на хората с инвалидни колички, както и на майките с малки деца да се движат безпроблемно и безопасно по улиците на града.

Дружеството разполага с клуб, намиращ се в кв. "Даме Груев", в който се осъществява дейността на организацията.

 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев