Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение за защита при бедствия

Обучение
13.01.2017 / 15:12

Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение за повишаване нивото на знания по защитата при бедствия с цел адекватни реакции при възникване на критични ситуации и тяхното овладяване. Обучението се проведе за първи път и бе организирано в изпълнение на заповед на кмета Стефан Радев.

Заместник-кметът Пепа Чиликова приветства присъстващите в зала "Май" и изрази благодарност за участието им в проявата, съобщиха от пресцентъра на общината. "В началото на годината природата ни показва, че няма нещо по-силно от нея. Смятам, че днешната инициатива ще бъде изключително полезна за всички", каза тя.

 

Лектор на обучението беше инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя сподели своя опит за защита при бедствия и презентира възможните рискови ситуации за заплаха здравето и живота на работещите и пребиваващите в институциите. Бяха планирани и действията при евентуалното им възникване.

"Не можем да предвидим бедствията, но можем да планираме нашите действия. Надявам се, че след днешното обучение ще бъдете още по-уверени при планиране на защитата", заяви инж. Кънева.

На секретарите на читалища и представителите на културни институти в община Сливен беше проверена готовността за действия при бедствия чрез анонимен тест, а след това се проведе дискусия.

Всички, преминали обучението, ще получат сертификат за своето участие, подписан от кмета на община Сливен Стефан Радев.

Снимка: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев