АПИ превантивно ще затваря за движение участъци от републиканската пътна мрежа за обработка срещу поледици

Сняг
14.01.2017 / 18:48

Агенция "Пътна инфраструктура" превантивно ще затваря за движение участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на обработка на пътищата с цел предотвратяване на пътно-транспортни инциденти при очакваните валежи от "леден дъжд" в следващите часове и обледяване на пътните настилки. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

В областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в "леден дъжд". Ще има условия за възникване на поледици.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците, затворени за движение на МПС.

Хората и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, Интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев