Гръцки фермери започват протестни действия, имат намерение да блокират границата с България

Промахон блокада
14.01.2017 / 18:52

Въпреки, че миналата година на ГКПП- Промахон гръцките фермери обещаха лично на премиера Бойко Борисов, че повече няма да блокират ГКПП - пунктовете с България днес синдикатът им официално обявиха, че започват протестни действия на 23 януари. Това означава, че се очакват блокади на пътища, включително на пропускателните пунктове на българската граница.

Още през декември миналата година над 180 гръцки трактористи се събраха в град Лариса и решиха през януари да организират национални блокади. Според обявения от тях план блокадите ще прераснат в масови на 23 януари. Исканията им към правителството на Ципрас са насочени срещу данъчните реформи, като настояват за стабилност в сектора и сигурност.

Припомняме, че през последните няколко години, винаги през януари и февруари гръцките фермери блокираха граничните пунктове с България за повече от месец време.инсталираха барбекюта и протестираха с пържоли, шишчета и узо. Миналата година над 40 дни имаше блокади и на другите гранични пунктове, като ГКПП „Илинден” – Ексохи”, ГКПП „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, ГКПП „Маказа” – „Нимфея”. Движението на автомобилите бе спирано многократно и то за часове наред. Всеки ден имаше огромни километрични опашки от камиони и автомобили. По подобен начин те блокират и граничните пунктове с Албания и Македония.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев