Неизвестни стреляха с пушка по автобус на градския транспорт на София, няма пострадали, а само материални щети

Полиция
17.01.2017 / 09:16

Малко след 20:00 часа снощи неизвестни лица откриха стрелба с малокалибрено оръжие по препълнен автобус в центъра на столицата, на бул. "България". Пострадали няма. Има нанесени материални щети, съобщава БНТ.

Малко след 20:20 часа в автобус 76 се чуват три изстрела, а резултатът са два счупени прозореца. За щастие никой от пътуващите в препълнения автобус не е пострадал при изстрелите, обяснява шофьорът.

"Потеглих от спирката на Техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото. Тези стъкла, като се чупят, издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена имаше тук до стъклото дали няма наранявания. Нямаше ѝ нищо", казва шофьорът на автобуса Цветан Кръстев.

Според него стрелците са били повече от двама.

"Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната сачма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял", твърди той.

Повече от 2 часа дознатели от МВР и служители на Контрол по транспорта извършвали оглед на местопроизшествието и снемали показания на очевидци.

Води се следствие срещу неизвестни извършители.

Снимка: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев