"Имате още една седмица" - реплика, която разпали духовете

Бойко Борисов
19.01.2017 / 12:05

Премиерът в оставка Бойко Борисов не одобри репликата на президента Румен Радев - "Имате още една седмица" към насмешките на депутатите от дясната част на пленарната зала по време на официалната церемония в Народното събрание. "Той е президент на всички българи, а им отговори", обясни Борисов и допълни, че е притеснен и от реакцията на самите депутати.

По време на официалната си реч в пленарната зала депутатите от дясно на няколко пъти се смееха или отговаряха от място на президента. На третата такава ситуация президентът Радев им отвърна, че имат още една седмица в парламента. Тези думи на държавни глава подразниха премиера в оставка.

"Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш неща, които искаш да бъдат направени, всички ги искаме, а трето и четвърто е да се направят. Рядък шанс има пред президентът Радев, че му се дава възможност да има и служебно правителство. Така че това, което прочете, за няколко месеца може да е факт, тогава ще можем да отчетем и свършеното. Стига с тези отношения със САЩ, Русия, Брюксел. Евроатлантическата ориентация, дружбата ни с Русия, бизнес контактите, които имаме, особено в туризма и земеделието, са неща, които всеки ще ги прави, защото са важни за държавата. Всичко останало може да бъде направено. Мен ме притесни повече поведението на част от залата - как се реагира на една или друга реплика. Дори това, че той им отговори. Като президент на всички българи, не беше правилно, защото той е и техен президент", коментира Борисов.

Но днешният ден трябва да сме оптимисти, допълни той.

"Аз винаги съм подхождал с идеята, че съединението прави силата. Ако съумеем всички заедно да направим държавата по-добре, независимо от диаметрално противоположните виждания, които имаме, ще е в полза на хората. Мисля, че днес ние демонстрирахме една европейска култура как се сдава властта", каза още Борисов.

"Завчера господин Прокопиев каза, че неговото обвинение съвпада с десети януари, когато са гонели полицаи да бият хората. Виждате колко се е променила България. Сега, след избори, най-морално и честно, след като народът иска друг тип управление, ние идваме, сдаваме властта, отиваме в опозиция. Виждате ли колко се е променило. Цитатът тогава беше власт се дава с кръв и се взема с кръв. А сега, нашето верую на ГЕРБ е, че власт се взима и се сдава с морал", посочи още премиерът в оставка.

Източник: Дарик
Снимка: Нова телевизия
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев