Часове продължава блокадата на ТЕЦ "Бобов дол" от съкратените от рудник "Бабино" миньори

ТЕЦ-Бобов дол
20.01.2017 / 17:04

Расте напрежението сред съкратените миньори от Бобов дол. Те блокираха ТЕЦ-а и протестират заради неизплатените си обезщетения и ваучери за храна. Протестът започна вчера и продължи и днес. Недоволните съкратени служители от мина "Бабино" са отрязали напълно достъпа на товарните автомобили, обслужващи ТЕЦ-а около 10:00 ч. тази сутрин. След инцидент, при който цистерна за малко да прегази няколко от протестиращите, в 11:25 часа бе блокиран и главният портал на ТЕЦ "Бобов дол”.

По обяд започнаха преговори с посредничеството на омбудсмана Мая Манолова, предаде БГНЕС. Тя пристигна в 12:25 часа, посрещнаха я с аплодисменти. При предишната стачка на миньорите от рудник "Бабино” през октомври м.г., Манолова влезе с тях в рудника под земята и стоя с тях там докато не започна изплащането в "кеш” на забавените им заплати.

Вчера съкратените отхвърлиха предложението на ръководството в лицето на изпълнителния директор Харалампи Златанов, обезщетенията им да бъдат изплатени на 6 равни вноски. Те вече искат да си получат всичко дължимо накуп и веднага.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев