Тръмп в първата си президентска реч: Няма да налагаме начина си на живот на другите

Доналд Тръмп
20.01.2017 / 19:43

От този ден нова визия ще управлява нашата земя. От този ден ще има само „Америка преди всичко. Всяко решение – за търговията, данъците, миграцията, външните работи ще бъде подчинено на американските граждани. Това заяви 45-ият държавен глава на САЩ Доланд Тръмп, след като положи президентска клетва на церемония във Вашингтон.

В началото на речта си Тръмп благодари на своя предшественик Барак Обама. Той заклейми процесите на деиндустриализация на страната и изнасянето на производството зад граница, които са довели до обедняването на американците и обеща да обърне тенденцията.

Ето какво още каза Тръмп, в няколко ключови цитата:

Америка ще започне да печели отново. Ще печели както никога досега. Ще следваме две прости правила: „Купувай американското и наемай американци“.

Няма да налагаме начина си на живот на другите, но ще бъдем пример за тях.

Ще изкореним напълно ислямския фундаментализъм от света.

Субсидирахме армиите на дружи държави, а изоставихме своята. Защитавахме границите на други страни, а забравихме нашата.

Прехвърляме властта от Вашингтон и я връщаме на Вас, хората. Твърде дълго малка група хора в нашата столица обираше наградите, докато хората понасяха тежестите.

Богатството на средната класа беше изтръгнато от техните домове и преразпределено по света. но това е в миналото, вече ще гледаме към бъдещето.

Никога повече няма да бъдете игнорирани. Вашият глас ще определя нашата американска съдба.

Дали сме бели, черни, червени или кафяви, във вените на всички нас тече кръвта на истински патриоти.

Америка ще бъде велика отново, заяви в заключение Добалд Тръмп.

Източник: Труд
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев