Студ и сняг спряха мигрантите, само 112 от началото на годината

Миграционна служба
21.01.2017 / 13:28

Нови 112 мигранти са хванати у нас за първите три седмици на годината, като 38 от тях са само през последната седмица. Общо 68 незаконно пребиваващи на наша територия чужденци са изведени от Дирекция "Миграция" от началото на годината. 19 души са изведени принудително, останалите са напуснали България доброволно. Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на справка на МВР.

От справката става ясно, че броят на мигрантите е спаднал значително. За първите три седмици на миналата година установените мигранти са били 482. Сред основните причини за намаления мигрантски натиск са ниските температури и обилният снеговалеж.

Същевременно регистрирани у нас мигранти опитват да напуснат страната в посока Централна, Западна и Северна Европа. При незаконен опит за излизане от страната са задържани общо 323 мигранти.

На българо-сръбската граница са спипани 302-ма от тях. Половината от мигрантите са афганистанци. 30% са пакистанци, а 10% - иракчани.

4000 души се намират в центровете на Държавната агенция за бежанците. 1123 души са в центровете от затворен тип към дирекция "Миграция" на МВР. 70% от тях са от Афганистан. Те очакват да бъдат върнати в родината си. 534 чужденци пък се намират на външни адреси за тяхна сметка.

Източник: INEWS
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев