С 21 топовни салюта ще бъде отбелязано встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев

Президентството
22.01.2017 / 10:47

След броени минути ще започне церемонията по встъпването му в длъжност ще започне в 11 часа с военна церемония на площад “Св. Александър Невски”. Двамата президенти – Росен Плевнелиев и Румен Радев ще произнесат слова, след което гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили. Двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн. След това ще приемат тържествения марш на почетния караул.

След военната церемония Румен Радев, предшественика му Росен Плевнелиев, двамата вицепрезиденти, както и предишни президенти, ще се отправят към храм-паметника „Св. Александър Невски“. Там Български патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на президента.

Точно по обед президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, г-жа Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция. Плевнелиев и Радев ще проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти – в кабинета на Маргарита Попова. След приключване на срещите президентът Румен Радев ще изпрати на параден вход Росен Плевнелиев, а вицепрезидентът Илияна Йотова - Маргарита Попова.

С 21 топовни салюта ще бъде отбелязано встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев, съобщава телевизия N.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев