Сдружение „Свети Георги Победоносец“ - Сливен предлага заседанията на комисиите на Общинския съвет да се предават пряко онлайн

Община Сливен
24.01.2017 / 09:50

Сдружение „Свети Георги Победоносец“ - Сливен внесе предложение за изграждане на система, даваща възможност за онлайн излъчване на заседанията на комисиите на страницата на Общинския съвет, съобщиха от сдружението, предаде Топновини.

„Живеем във времена на развиващи се технологии, затова считаме, че това е една крачка към осъществяването на тъй желания граждански контрол. Прозрачност на действията в работата на Общински съвет - Сливен и неговите комисии бе обещавана от представители на всички политически сили, но, за съжаление, не бе осъществена. Надяваме се този подход да доведе до издигането на авторитета на институцията Общински съвет, чрез предоставянето на възможност на гражданите на общината да станат съпричастни към проблемите на общината и към усилията, които полага всеки един избран от тях общински съветник. Считаме, че по този начин ще може да се осъществява непосредствен контрол върху работата на общинските избраници. Трябва да положим усилия, за да разсеем съмненията на гражданите на общината, че интересът на общинските съветници към техните проблеми се засилва в една системна периодичност – на около 4 години веднъж. Видео наблюдението на работата на общинските съветници е един алтернативен модел на комуникация и сътрудничество между общинските съветници и гражданите на община Сливен”, се казва още в предложението.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев