Мъж нахлу в спешното в Ямбол, размаха нож и заплаши медиците

Слушалка
25.01.2017 / 09:37

Служителите в Ямболската болница работят под непрекъснат страх от нападение в спешното отделение след поредния случай на агресия към лекар. Преди два дни мъж нахлу на нощно дежурство в спешното в болницата, размаха нож и заплаши екипа, предаде bTV.

Причината е, че приятелката му чакала дълго за рентгенова снимка.

Едно от медицинските лица е натиснало паник бутона, но той не е проработил. „Паник бутонът е оправен, взети са всички мерки, ще се сложат нови камери”, каза директорът на болницата д-р Диманов.

„Подобни случаи няма само в Ямбол и трябва да има някакъв контрол. Нека такива нарушители да бъдат наказвани, а не само предупреждавани и пускани”, призова директорът.

Той описа ямболската болница като разграден двор – площта, на която е разположена е много голяма и трудно се охранява. Ръководството на болницата няма възможност да постави навсякъде камери и затова са сложени само 9 на уязвими места, където и преди са ставали инциденти.

„Недопустимо е да проникне човек, който не е пациент, вътре в отделението и да не бъде спрян по никакъв начин. Така се застрашават не само хората, които работят там, а и пациентите”, каза Десислава Кателиева пред bTV.

Тя добави, че пациентите трябва да разберат, че е спешен не този, който се е преценил като такъв, а този, който е в животозастрашаващо състояние. „Някак не е редно човек в животозастрашаващо състояние да чака друг с изкълчен глезен да бъде сниман”, каза Кателиева.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев