Граничните служби на България и Румъния се срещат заради затрудненото преминаване през "Дунав мост" 2

Дунав мост 2
25.01.2017 / 10:14

Граничните служби на България и Румъния ще се срещнат във връзка със затрудненото преминаване на тежкотоварни автомобили на "Дунав мост" 2, според информация на Министерството на външните работи от вчера. Министър Даниел Митов е подчертал в телефонен разговор пред румънския си колега Теодор Мелешкану важността от общи усилия за предотвратяване на подобни ситуации и е изразил увереност, че двете страни ще работят в координация за пълно нормализиране на обстановката, предава БНР.

Вчера шофьори блокираха за няколко часа движението през пункта на "Дунав мост" 2, защото проблемите там не се решават месеци наред. Трафикът е допълнително засилен, откакто не се движи фериботът заради ледоход. Според областния управител на Видин Момчил Станков:

Трябва да бъде решен инфраструктурно и проблемът в Румъния, тъй като няма да стане за ден или за два, както и организацията на самото движение за вход и за изход.

Областният управител на Видин Момчил Станков съобщи, че няма напрежение на граничния пункт на "Дунав мост" 2. Част от прякото включване в предаването "Преди всички" можете да чуете в звуковия файл.

Срещата с румънската страна ще започне в 11:00 ч.

Източник: CROSS
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев