Протести на учители и родители избухнаха в София заради проблемен ученик

Училище
26.01.2017 / 17:07

Протести на учители и родители избухнаха в София заради проблемен ученик. От просветното министерство решиха да преместят проблемният ученик от трети клас в 19 СУ „Елин Пелин”, предаде bTV.

„Във връзка с напрежението в 19 СУ „Елин Пелин“ в София ви информираме, че след разговори между представители на МОН, Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, беше взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие. Детето ще бъде преместено в училище, където има ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му. От понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен”, съобщиха от министерството”, съобщиха от МОН.

Проблемният ученик е преместен от 20-то училище заради агресивно поведение, когато законът позволяваше такава мярка. Съгласно новите разпоредби ученици до четвърти клас не могат да бъдат местени като наказание и ръководството на 19-то училище не можеше еднолично да вземе решение за преместване.

Припомняме, че в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат в час децата си заради агресивното поведение на техен съученик. Тази сутрин на протест излязоха и учителите, които обявиха, че ще започнат ефективна стачка, ако проблемът с този ученик не бъде решен до края на първия срок.

Снимка: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев