20 гониха побесняло куче, яло стопанина си

Белгийска овчарка
27.01.2017 / 22:11

Десетки полицаи и ветеринари преследваха 3 часа в Кърджали побесняла белгийска овчарка, нахапала жестоко стопанина си.

Инцидентът станал вчера около 18:30 ч. в кърджалийския квартал „Студен кладенец“, съобщи местният сайт "24rodopi".

Белгийската овчарка нападнала и нахапала жестоко собственика си, който бил транспортиран в линейка до МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Уплашени съседи пък подали сигнал на тел. 112, че побеснялото куче скита по улиците на квартала.

Над 20 полицаи и ветеринари започнали издирване на овчарката, като живеещите в района на училище „Климент Охридски“ били предупредени да не стоят на улицата.

След 3 часа гонитба ветеринарите успели да упоят кучето. В началото те се опитвали да приспят овчарката с храна с упойващо вещество в нея, но това не е дало резултат.

„Борбата приключи в полза на ветеринарите, които използваха 3 инжекции. Кучето ще остане две седмици в приюта, докато собствениците решат каква ще е съдбата му“, разказаха очевидци на акцията.

Белгийските овчарки Малиноа са кучета със силен характер, висока интелигентност и недоверчивост към непознати, затова те са често използвани в армията и полицията. Във Франция 75 процента от кучетата, които се използват за нуждите на Охранителна полиция и спец частите, са именно белгийски овчарки. Те се използват толкова масово заради физическите си качества, защото са по-леки и по-пъргави от немските овчарки, но са също толкова ефективни при задържане на нарушител.

Белгийските овчарки Малиноа са кучета със силен характер.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев