Младежки информационно-консултантски център Сливен отвори врати

Младежки дом Сливен
30.01.2017 / 13:16

Младежки информационно-консултантски център Сливен отвори врати от 03.01. 2017г. за предоставяне на безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за млади хора на възраст 15-29 години на територията на община Сливен и област Сливен. Дейностите и социалните услуги имат за цел повишаване на мотивацията на младите хора за успешно професионално и социално включване в обществения живот, в съответствие с техните заявени проблеми и потребности.

Бенефициент на МИКЦ Сливен е Сдружение „Младежки център за неформално образование Сливен“.

МИКЦ Сливен е част от мрежата от центрове, финансирана от Национална програма за младежта (2016 – 2020) на Министерство на младежта и спорта. В него младежите в Сливен ще могат да получат безплатна информация и консултация на телефон 044/62 53 66 и консултация от специалисти на място в МИКЦ Сливен от : младежки работник, педагог, психолог, бизнес консултант и кариерен консултант. Ще могат да използват безплатен Интернет и получат информация за писане на проекти, управление на младежки инициативи, ефективно общуване, справяне с конфликтни ситуации, планиране и целеполагане, здравно образование, развиване на филантропски дейности и др. По предварителна заявка консултантите и специалистите могат да работят на терен в училище, социално заведение, читалище, кметства на територията на общината и областта.

По проекта са заложени и обучения с фокус: лична реализация, лидерство и предприемачество, доброволчество, семейно планиране и сексуално репродуктивно здраве, човешки права и между културна толерантност, справяне с лични и между личностни проблеми, структурен диалог и др. Всички те използват интерактивния подход и залагат на преживявания, чрез които да провокират и удовлетворят широк спектър от интереси на младежите в града и малките населени местта.

Партньор на МИКЦ Сливен е община Сливен, Областна администрация Сливен и Регионално управление на образованието Сливен..

За повече информация посетете страницата на МИКЦ – Сливен и МИКЦ Сливен, които се намират в сградата на Младежки дом на ул. „Д-р Константин Стоилов” 12 / срещу „оптика „Емили”/.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев