Топло и студено време ще се редуват през февруари. Месецът започва с облачно време и превалявания

Времето за месец февруари
31.01.2017 / 10:27

През първите няколко дни от февруари ще бъде предимно облачно и на места ще превалява – в северните райони сняг, в южните дъжд или сняг и дъжд. Температурите ще бъдат близки до нулата, но поради студеното време през януари ще се усеща като значително затопляне. След това ще последват няколко спокойни дни, през които ще се наслаждаваме на много слънчеви часове. Сутринта в равнините и низините мъглите ще са често явление.

По-чувствително затопляне се очаква около третия и петия ден на месеца. Тогава на места дневните температури ще достигнат и надхвърлят 10 градуса. Впоследствие по-топло ще остане в планинските райони, а в низините поради мъглите и облаците температурите ще се понижат, но ще останат над нулата.

Динамично време ни очаква в края на първото и в началото на второто десетдневие на февруари, когато ще бъде предимно облачно. Ще превалява дъжд, който с понижението на температурите ще преминава в сняг. В началото на второто десетдневие ще бъде студено, с минимални температури на места до минус 10 градуса. В този период са възможни и нови превалявания – около 17 и 18 февруари, съобщават от НИМХ-БАН.

През повечето дни от третото десетдневие на месеца ще преобладава слънчево време. Ще бъде и по-топло от обичайното за сезона, като на места температурите ще достигнат до плюс 15 градуса. Краткотрайни захлаждания с превалявания от дъжд, дори и от сняг, се очакват около 24-и и в последните дни на месеца.

Снимка: НИМХ-БАН
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев