Диабетик намали 6 пъти приема на инсулин и отслабна 101 кг

Людмил сега
02.02.2017 / 22:17

От 120 на 20 единици успя да намали приема на инсулин на ден страдащият от тежък диабет 64-годишен мъж от Тетевен Людмил Караянев. Коварното заболяване, с което бил диагностициран през 2001 г., отключило и рязкото напълняване и в един момент високият 175 см мъж тежал вече 227 кг, получава изкривяване в коленните стави и може да се движи само с помощни средства.

„Непрекъснато посещавах различни места, предназначени за отслабване. Наистина смъквах килограми, но временно, а т.нар. „йо-йо ефект“ задължително ми ги връщаше. Спасението дойде в деня, в който в интернет прочетох за „Център Гарабитов“ и как в Пловдив помагат на дебелите българи и чужденци да намалят теглото си“, твърди Людмил Караянев. Той е успял да отслабне 101 кг и вече тежи 126 кг.

През лятото на 2010 г. тетевенецът прави за първи път 14-дневна терапия в център „Гарабитов“ в Пловдив. Още с първия опит смъква 92 кг и постига изхвърля ненужното тегло, хвърля бастуна и намалява драстично приема на инсулин, след като се подлага на матрично-ритъмната терапия /МаРиТе/ и пиене на палмов сироп. Оттогава насам всяка година Людмил Караянев прилага палмовата диета за по 7 дни. Общо е намалил теглото си със 101 кг, но по-важното е, че поддържа новата си вталена фигура от 126 кг без никакво усилие, без йо-йо ефект, вече 7 години. „Уникалното при мен е не само сваленото тегло, но и необяснимият от медицинска гледна точка факт, че намалих 6 пъти количеството на приемания инсулин. Преди си инжектирах 4 пъти на ден инсулин от общо 120 единици, а сега – само 20 единици дневно“, допълва щастливият тетевенец.

Още снимки от новината

Людмил преди

 

Източник: Труд
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев