Варненец се озова в ареста след като заплаши да се самозапали

Росен Марков - задържане
03.02.2017 / 22:09

Варненеца Росен Марков е задържан в полицията заради заплахите му да се самозапали. В ранния следобед вчера Марков все пак беше задържан от полицията и откаран в Първо РУП. Информацията беше потвърдена от ОД на МВР- Варна, предаде "Монитор". След като заяви, че засега се отказва от крайната стъпка, Марков беше арестуван, тъй като носел туба с бензин и отново е заявил намерението си да се самозапали. Той ще бъде принудително заведен на консултация при психиатър. Очаква се по-късно ВОС да разгледа и мярката му за неотклонение.

Варненецът Росен Марков, обяви в писмо до кмета и областния управител, че се самозапалва в знак на протест срещу общинския съветник Янко Станев.

„С пламването ми ще се запали пожара на новото недоволство от постоянното присъствие на тази особа в общината, който с годините се е превърнал в най-омразния човек за варненци. Решил съм да се самозапаля и ще го направя. Няма обаче да кажа точно кога, защото телефоните ми се подслушват и полицията ще ме арестува. Но не мога и повече, нито аз, нито колегите ми търговци, да търпим мутренското управлението на Янко Станев, който винаги влиза с един-двама съветника в общинския съвет, прикрепя се като кърлеж към мнозинството и после дърпа конците в общината“, каза Марков. Бизнесът,с който храни семейството си, е търговията с цветя. Затова смята, че под диктовката на Станев, общинското дружество „Обреди“ се опитва да наложи монопол в траурната дейност, като отнема препитанието на частните търговци като него. По този повод варнеският търговец и общественик е подал няколко жалби и сигнали до прокуратурата.

„Сега пък по негово предложение решиха да изгонят всички търговци на цветя, свещи и каменоделците, както и частните погребални агенции, за което вчера имахме дело в Окръжния съд във Варна“, обясни вчера Росен Марков. Крайната му форма на протест той обясни с липсата на комуникация с местната власт.

Снимка: Петел
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев