Станишев посочи Нинова като кандидат за премиер: Корнелия има водачески качества

Корнелия Нинова и Сергей Станишев
04.02.2017 / 14:56

Червеният конгрес да заяви, че кандидатът на БСП за министър-председател е Корнелия Нинова. За това призова делегатите президентът на ПЕС Сергей Станишев.

„Корнелия показа водачески качества. Тя пое личен голям риск с номинацията на Румен Радев и изведе БСП към голяма победа на президентските избори. И партията има шанса за победа и на предстоящите избори. Очаквам от БСП да кажем на българите – имаме готовност да поемем управлението на страната, независимо от всички тежести. И го правим не заради властта и себе си, а защото искаме българите да живеят по-добре“, каза още Станишев.

„Само много здравата спойка между правителство, водено от БСП, и партията, може да гарантира устойчивост и последователност на ангажиментите, които сме поели“, заяви президентът на ПЕС.

„Да заявим, че искаме прозрачност и ясни правила на споразумение, за да не станем заложници на други интереси“, допълни той.

„Не можем да бъдем по-популисти от ГЕРБ, по-националисти от патриотите. Ние сме социална партия – това е основната ни идентичност“, обясни Станишев и призова партията да покаже сериозност чрез намеренията си, а не самоцелна острота, защото щяло да има опити да бъде тласната към истеричност в кампанията.

Хората показаха на президентските избори, че уважават спокойния и достоен тон, това трябва да е поведението на БСП, смята той.

„Кампанията ще бъде трудна. Но БСП е показала неведнъж, че успява да преодолява собствените си трудности и да се изправи и върви напред. Нека да покажем волята си, да бъдем единни и да вървим напред. Иначе никой няма да ни връчи управлението на държавата“, предупреди Станишев.

„Да не забавяме, че трудното предстои след изборите. Да се подготвим, защото България заслужава отговорност, заслужава промяна, която е смислена и почтена, която дава перспектива и стабилност в страната“, обясни Станишев.

Източник: Труд
Снимка: Цветан Томчев
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев