Обучават хлапета да говорят китайски език

Велико Търново
08.02.2017 / 09:59

Великотърновска детска градина започна експериментално да обучава възпитаниците си на китайски език. Идеята е на директорката Жаклин Павлова и след анкетно проучване на родителските нагласи, съобщи "Труд". От 15 деца първоначално сега в групата са 30, което ме прави изключително горда, казва Павлова и споделя, че изучаването на китайски в градината ще се утвърди като дългосрочен проект.

Лекциите се водят от доброволци. Таня Николаева и Хъ Джа Дзин работят с малчуганите от ноември миналата година. Таня е студентка IV курс по български и китайски език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Колегата й работи като учител доброволец в Американския колеж във Велико Търново, води и курсове в Институт „Конфуций” по международен договор за обмен на студенти. Двамата споделят, че целта им е да възбудят у децата интерес към китайския език, да ги научат да се поздравяват, да назовават имената си, да казват най-обичните думи в тази възраст като мама и татко.

Партньорството на ДГ „Соня” с Институт „Конфуций” е отпреди две години. На 13 февруари малчуганите ще бъдат специални гости за рождения ден на института. На тържеството те ще се представят с изпълнения на песни и стихотворения както на китайски език, така и на български.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев